Så här funkar DesignDirekt

I tre enkla steg tar du fram en helt egen design för dina vattenflaskor. Du kan göra det i mobilen, men går lättare i en dator.

Först väljer du vilken typ av flaska du vill ha och vilken färg du vill ha på locket. Sedan kan du utgå från någon av våra mallar, eller ladda upp din egna design. I redigeringsverktyget ser du vilka delar du kan ändra, t ex byta logotyp eller bakgrundsfärg. Vill du se och snurra din flaska i 3D klickar du på Förhandsgranska.

Tänk på att se till att bilden du laddar upp är tillräckligt högupplöst för att bli bra i tryck. Om bilden du laddar upp inte är det får du ett varningsmeddelande i vårat redigeringsverktyg. Det går att beställa din produkt ändå men är det lågupplösning på bilden blir trycket suddigt och pixligt. Tänk också på att undvika att skicka bilderna mellan olika plattformar eller använda för många filter då detta orsakar onödig komprimering av bilden. Ett annat tips är att inte välja för mörka bilder, alternativt ljusa upp dem innan uppladdning. När vi tittar i telefon eller dator ser vi bilder i kombination med skärmljus vilket gör att de upplevs ljusare än de faktiskt är, så testa att dra ner ljusstyrkan på telefonen till 50% för att få en bättre indikation på hur bilden blir i tryck.

När du är nöjd med utseendet kan du automatiskt lägga till namn och nummer på t ex dina lagkamrater. I kassan godkänner du, väljer fraktsätt och betalar på det sätt som passar dig. Inom cirka 14 dagar har du och kompisarna era unika vattenflaskor – lycka till!